23.4.05

Leijonaa mä metsästän

Aikaa on vaikka kuinka, mutta silti sitä on liian vähän. On niin paljon vaihtoehtoja, miten päivänsä voi kuluttaa. Jos vaikka katsoisi televisiota, pelaisi Steel Panthersia, lukisi, surffaisi, irkkaisi, kuntoilisi, blogaisi... listasta voi valita vain muutaman, ja ohoh, kello onkin jo paljon! Ilmiö lieventyisi, jos jakaisi tekemisensä tarkkaan, mutta ei se taida onnistua. Pitää tehdä sitä mikä kulloinkin huvittaa.

Katsoiko kukaan eilen elokuvaa "Pimeän uhka" (Pitch Black)? Kummastutti leffan planeetan ekosysteemi: kaksi valtavan tehokasta saalistajalajia, jonkinlainen lentävä piraija ja halpa Gigerin "Alienin" kopio, eikä mitään muuta elämää. Lisäksi nämä luomuterminaattorit elivät suurissa laumassa. Luonnossa mikään ei ole ilmaista, ja esimerkiksi leijonankin tasoisen tappokoneen rakentamiseen ja ylläpitoon kuluu paljon energiaa. Ötökät olivat liene saalistaneet muut eläimet alueelta sukupuuttoon, jo olivat pian itsekin häviämässä. Ehkäpä ne vielä sinnittelivtä syöden toinen toistaan, mutta kumman paljon niitä sitten oli planeetalle eksyneitä ihmisiä jahtaamassa.

Kun eilen ostin säädettävän käsipainosarjan, en tiennyt samalla ostavani hajustetta. Nyt koko asunto löyhkää kumille, ja haju tervehtii jo tuulikaapissa.

Musiikkimakuni on hyvin ailahteleva, mutta ei enää nykyään suppea. Useaan otteeseen onkin jo pois myyty levy alkanut kuullostaa uudelleen hyvältä. Tällä hetkellä soi Queens of the Stoneagen Songs for the Deaf monta kertaa päivässä, levy lähes pakottaa soittamaan joko ilmakitaraa tai -rumpuja.

4 Comments:

Blogger JRepo said...

Aikatauluta hyvä mies, suunnittele ja toteuta suunnitelma.

Olen tuon ko leffan nähnyt aikanaan ja onhan se ihan mielenkiintoinen tutkielma eko-systeemistä, joka on oikeastaan ihan helvetin haavoittuvainen. Ihme jos oikeasti tuollainen pystyisi olemaan olemassa jossakin kaukana...kaukana...alfa centaurin tuolla puolen.

Hiirten vaivuttaminen talviuneen pakastamalla toimii, eiköhän kohta saada homma toimimaan ihmiselläkin, joten eikun vaan matkaamaan kauas kauas pois. Kunhan keksivät nanokorjaus-robotit pitämään aluksesta huolta, tai sitten teleporttaillaan.

Kiitos näkemiin.

25/4/05 10:08  
Blogger Domis said...

Teleporttailu vaan synnyttää kaikenlaisia filosofisia ongelmia, jos ei lähetetä nimenomaan niitä atomeja joista minä koostun, vaan vain informaatio minun kasaamisekseni.

25/4/05 10:23  
Blogger JRepo said...

Mikä filosofinen ongelma tuossa on ?

28/4/05 09:39  
Blogger Domis said...

Se on minun kopioni, en minä.

2/5/05 14:39  

Post a Comment

<< Home