8.5.05

Potpuri

Olisi kätevämpää jos säätiedotusten lopuksi esitettäisiin amerikkalaistyylinen "disclaimer" sen sijaan, että meteorologit puhuisivat vain ja ainoastaan konditionaalissa. Ruudussa voisi välähtää nopeasti vaikka: "Ilmatieteenlaitos ei ota vastuuta vesisateen takia pilalle menneistä juhlatapahtumista, vaikka olisikin luvannut aurinkoista..." Rasittavampaa on mielestäni nykyinen käytäntö: "Tänään saattaa ehkä hieman saatakin, tai sitten ei. Aurinkokin paistelee mahdollisesti repeilevän pilviharson takaa. Lämpötila on siinä kymmenen asteen tienoilla, ehkäpä hieman jopa yli kymmenen astetta..."

Pieni oivallus jonka sain, kun kuljin naapuritalon pensasaidan ohi: varpusilla on pakostakin hyvin tärkeää ilmoitettavaa silloin, kun ne piipittävät. Sellaisen mekkalan pitäminen syö varmasti huomattavan osan niinkin pienen linnun energiasta. En olisi keksinyt tätäkään, jos en olisi lukenut Carl Zimmerin artikkelia itkun evoluutiosta.

Aina joskus kaipaan japanilaista kanssakäymisen kulttuuria Suomeenkin, tarkemmin sitä länsimaisesta näkökulmasta äärimmäisyyksiin menevää toisten huomioimista. Esimerkiksi, että kännykän soittoäänillä ei pelleillä bussissa, Corollan subbaria ei huudateta (kaikki kun eivät arvosta Klamydian viimeisintä kiekkoa, varsinkaan klo 2:00), eikä omaa vitutusta näytetä, etenkään ventovieraille. Ihmiset saavat kyllä diivailla... kunhan heillä on myös diivojen lailla rahaa, jolla kompensoida kakaramaista käytöstään. That's all folks... Dr. Joykill out.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home